Abonnement internet

Er zijn in België meerdere internetproviders op de markt. Deze internetproviders bieden allemaal verschillende internet abonnementen aan. Er zijn 2 verschillende soorten internet abonnementen die worden aangeboden: mobiel internet en internet voor thuis. Deze pagina gaat over internet voor thuis. Er worden momenteel veel verschillende internet abonnementen aangeboden met verschillende prijzen. Alle internet abonnement vergelijken kan veel tijd in beslag nemen. Bij ons krijgt u een goed overzicht van de verschillende internet abonnementen die worden aangeboden in België.

 
Iedere internet aanbieder biedt andere internet abonnementen aan. Alle internet abonnement vergelijken kan veel tijd kosten. Om een duidelijk overzicht te maken hebben wij alle internet abonnementen achter elkaar gezet. Dit maakt het voor u gemakkelijker om alle internet abonnementen te vergelijken. De volgende internet abonnementen zijn er op dit moment te verkrijgen in België:

Overzicht internet aanbieders

Gratis modemAlles in 1*
Proximus abonnement internet
Scarlet abonnement internet
Telenet abonnement internet
Voo abonnement internet
* Alles in 1 abonnement: bevat internet, tv en telefoon

Proximus abonnement internet

Proximus abonnement internetProximus is een van de grootste internet aanbieders in België. Proximus staat vooral bekend om de snelheid en vriendelijke klantenservice die ze aanbieden. Het is niet de goedkoopste internet provider, maar wel een internet provider die stabiel en snel internet aanbiedt in heel Vlaanderen. Proximus behoord net als Scarlet internet tot de Proximus group. Het verschil tussen Proximus en Scarlet is dat het proximus internet abonnement iets duurder is, maar wel meer snelheid heeft. Mocht u veel van het internet gebruik maken en is snelheid belangrijk, dan is Proximus de juist internet provider voor u. Op dit moment biedt Proximus 2 verschillende internet abonnementen aan: start en maxi.

Start is een internet abonnment voor lichte internet gebruikers. Mocht u het internet gebruiken voor Facebook, Youtube en Google, dan is dit een interessant pakket voor u. De download snelheid bij proximus ligt momentaan bij 50 Mbps en de download limiet is 100 GB. Dit aanzienlijk hoog en niet veel mensen gaan hier overheen. Dit internet abonnement kost op dit moment 27.50 euro met eenmalige installatie kosten van 50 euro. Mocht u een zwaardere internet gebruiker zijn en bijvoorbeeld veel gamen, dan is het Maxi internet abonnement aantrekkelijk. Dit is het grootste internet pakket van Proximus en biedt onbeperkt high speed internet (max. 100 Mbps) zonder download limiet. Deze aanbieding kost op 48.20 euro per maand en eenmalige installatiekosten van 59 euro.

Meer InformatieBestellen


Scarlet abonnement internet

scarlet abonnement internetScarlet is een internet aanbieder die behoord tot de Proximus group. Het verschil tussen Scarlet en Proximus is dat Scarlet de goedkopere pakketten aanbiedt, maar ook voor een iets lagere snelheid en een lagere download limite. Mocht u opzoek zijn naar goedkoop internet dan bent u bij Scarlet op het juiste adres. Deze internet aanbieder staat ook bekend om haar uitstekende klantenservice en stabiele internet. Scarlet biedt op dit moment 2 pakketen aan: Poco en Loco.

Poco is het goedkoopste internet abonnement in België. Voor maar 23 euro per maand kunt u surfen. De download snelheid ligt bij Poco rond 30 Mbps met een download limiet van 50 GB. Scarlet geeft aan dat haar meeste internet gebruikers niet meer dan 50 GB per maand nodig hebben, maar mocht u het internet veel gebruiken kan dit wel eens krap worden. U kunt wel altijd meer GB erbij kopen voor 3 euro per 50 GB. Indien u veel van het internet gebruik maakt en opzoek zijn naar een goedkoop internet abonnement met veel data, dan kan het Loco pakket van Scarlet interessant zijn. Voor 35 euro per maand kunt u onbeperkt surfen (zonder download limiet) en heeft u een downloadsnelheid van 50 Mbps. Voor beiden pakketten gelden eenmalige activeringskosten van 50 euro.

Meer InformatieBestellen


Telenet abonnement internet

telenet abonnement internetTelenet is een van de oudste spelers op de telecommarkt in België. Telenet heeft meer als 20 jaar ervaring en beschikt over een prima netwerk. Ze bieden op dit moment 3 verschillende internet abonnementen aan. Het eerste Telenet internet abonnement is basic internet met een download snelheid van 50 Mbps met een download limiet van 150 GB. Het basic internet abonnement kost 27.80 per maand. Het zit qua prijs en data tussen Scarlet en Proximus in. De andere 2 pakketten die Telenet aanbiedt zijn beiden alleen te verkrijgen via glasvezel. Het is daarom belangrijk eerst uit te zoeken of u glasvezel bij u in de buurt kunt ontvangen. Telenet is altijd marktleider geweest, maar heeft recent deze plek verloren aan Scarlet en Proximus. Telenet positioneert zich als snelste internetprovider, maar dit is niet altijd relevant. De snelheid van een internetverbinding hangt altijd af van plaatselijke omstandigheden.

Meer InformatieBestellen


Voo abonnement internet

Voo abonnement internetVoo internet is een bekende internet provider die voornamelijk actief is in Wallonië. Voo biedt digitale televisie, vaste telefonie en breedband internet aan. Voo wordt gezien als de Waalse tegenhanger van Telenet. Voo biedt 2 soorten internet abonnementen aan: toudoo en wahoo. Toudoo is het lichtere internet abonnement met een download snelheid van 75 Mbps en een download limiet van 100 GB. Toudoo kost per maand 26.95 euro en komt hierbij in de buurt van het Poco internet abonnement van Scarlet. Houdt er wel rekening mee dat echte snelheid van Voo wel eens kan tegenvallen in Vlaanderen omdat ze zich meer focussen op Wallonië en in Vlaanderen minder capaciteiten hebben. Het tweede internet abonnement dat Voo aanbied heet Wahoo. Wahoo is een snelle internetverbinding van 125 Mbps zonder download limiet. Deze aanbieding kost 46.95 per maand.

Meer InformatieBestellen


Tips & tricks

Voordat u een internet abonnement uitzoekt is het handig te weten wat voor een internet gebruiker u bent. Gebruikt u het internet alleen om te surfen? Dan zou 20 Mbps aan downloadsnelheid wel eens voldoende kunnen zijn. Wanneer u veel Spotify luistert, Netflix kijkt en Youtube streamt dan zou een 60Mbps internet abonnement het beste bij u passen. Mocht u een echte gamer zijn dan raden wij een downloadsnelheid van 100-500 Mbps aan. Vaak is deze laatste snelheid alleen te bereiken via glasvezel en daarom is het belangrijk eerst uit te zoeken of uw glasvezel internet kunt ontvangen thuis. Het is bovendien belangrijk te weten dat de internet snelheid afhangt van plaatselijke omstandigheden. In veel straten is de kabelvoorziening bijvoorbeeld verre van optimaal en daardoor kan vaak de maximale internetsnelheid niet worden behaald.